Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тя е търсена от Русия заедно със секс гуруто Митрадевананда Свами, лидер на движението Каула Дхарма.  СНИМКА : Елена Фотева
Тя е търсена от Русия заедно със секс гуруто Митрадевананда Свами, лидер на движението Каула Дхарма. СНИМКА : Елена Фотева

Руска психоложка, обвинена в сексуално насилие над деца, иска политическо убежище в България.

Татяна Себерцова поиска това в Бургаския окръжен съд днес, където се гледа делото за екстрадицията й.

Тя е търсена от Русия заедно със секс гуруто Митрадевананда Свами, лидер на движението Каула Дхарма.

Преди седмица окръжни магистрати допуснаха екстрадицията на Митрадевананда, но той обжалва пред Апелативния съд и в момента е в затвора в Бургас.

Когато стана ясно, че Свами може да бъде предаден на Русия, сподвижницата му Татяна заяви, че е съгласна доброволно да бъде върната в родината.

Днес  обаче младата жена се отказа от това решение, а тримата й адвокати заявиха, че в Русия нейният живот би бил застрашен.

Според властите в Русия Себерцова, заедно с Митрадевананда, са малтретирали сексуално деца, нанасяйки им удари с различни предмети по половите органи и вкарване на предмети в ануса.

От извършената съдебно-психиатрична експертиза стана ясно, че младата рускиня е вменяема. В съда обаче Себерцова подложи на съмнение методиките на клиничните изследвания, проведени от психолог и психиатър, като заяви, че самата тя е дипломиран с отличие психолог.

По данни на разследването Татяна е работела като младши преподавател по психология.

Междувременно последователи на руския гуру, които твърдят, че са йоги, обявиха гладна стачка и разпънаха палатка пред Съдебната палата в Бургас.

"Ще стоим тук докато не освободят Митрадевананда, той не е престъпник. Той и последователите му са преследвани по политически и религиозни причини в Русия", твърдят протестиращите.

Очаква се съдът да се произнесе до няколко дни.