Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Още преди 3 г. имаше съмнения, че цената, която платиха 25-годишните пиарки на политика, е многократно занижена

Валентина Механджийска е разведена, а дъщеря е помощник-нотариус при баща си

Брутално пребитата от двама неизвестни пред кантората си в София на 24 юли нотариуска Валентина Механджийска e изповядала сделка за 6 млн. лв., с която Николай Бареков стана горд собственик на тузарски палат в "Драгалевци".

Покрай придобиването избухна шумен скандал, защото собственици на дружеството, което купува атрактивния парцел с имението, се оказаха двете млади пиарки на евродепутата Тина Веселинова и Магдалина Христова. Тогава те бяха съответно на 26 и на 25 г.

Покрай сделката двете момичета станаха истински медийни звезди, защото въпреки крехката си възраст те успяха да намерят внушителния

начален капитал от 50 хил. лв

Със сумата бе учредено дружество "Инвестиция БГ" АД, което малко по-късно се сдоби със скъпарското имение.

Нотариалният акт, който показва, че Механджийска е изповядала сделката за имота на Бареков.
Нотариалният акт, който показва, че Механджийска е изповядала сделката за имота на Бареков.

Още тогава тръгнаха съмнения, че цената, на която е купен апетитният имот, е занижена. Според експерти в областта на луксозните имоти реалната му стойност е над 3 млн. евро, докато обявената в договора е 500 хил. евро.

Нотариалният акт за покупкопродажбата на луксозния имот категорично показва, че фирмата е закупила на 12 декември 2013 г. два недвижими имота. Общата им площ е 1707 кв. м, както и жилищна сграда, която е 475 кв. м. Новозакупената луксозна къща с огромен двор се намира във вилна зона “Киноцентъра”. Местните данъци и таксите - нотариална и за вписване, са

още 60 хил. лева

Каква част от тази сума е за пребитата нотариуска, не е ясно.

Луксозният имот на Бареков.
Луксозният имот на Бареков.

"Не смятам, че побоят над нея е заради работата й - сподели пред "168 часа" председателят на Нотариалната камара Димитър Танев. - Съвсем възможно е тя да е провалила някакви незаконни търговски амбиции, с което да е предизвикала бруталната агресия."

В средите на нотариусите обаче упорито се коментира, че пребитата може да се е забъркала в някакви схеми на имотната мафия. Тази версия тепърва ще се проверява от разследващите.

Валентина Механджийска практикува близо 20 години като нотариус. "168 часа" научи, че съпругът на битата жена е със същата професия, но кантората му е в Самоков.

Двамата обаче са разведени

от доста време. От брака си те имат дъщеря - Мира, която също бе пребита заедно с майка си. Справка от Нотариалната камара сочи, че тя е помощник-нотариус в кантората на баща си.

След зверския побой Механджийска е със счупен нос, а дъщеря й с прорезна рана през лицето. Двете имат и множество охлузвания. Те ще останат в болницата 2-3 дни и с тях ще работи психолог.

Още в деня на инцидента полицаи са разпитали пострадалите

Униформените продължават да издирват бруталните нападатели. За тях се знае, че са високи около 180 см и са около 20-годишни. По време на атаката криели лицата си с качулки. Единият от тях е бил с брада.