Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Легендарният бос на мафията напуска затворническата болница.
Легендарният бос на мафията напуска затворническата болница.

Най-възрастният затворник в САЩ е бил освободен в петък, съобщи Newsday. Джон Францезе-Сони е напуснал на инвалидна количка медицинския център на затвора в Девънс, Масечусетс. И е на 100 години.

Сони излежавал 50-годишна присъда за обир на банка.

Неговият син Майкъл сподели, че баща му смята да живее при дъщеря си в Бруклин.

Справка в американското бюро за затворите показва, че той е бил помилван шест пъти след присъдата си през 1967 г., но е бил връщан обратно в затвора.

За последно това е станало през 2010 година, когато е бил хванат да рекетира стриптийз клуб и пицария.

Прякорът му стана Спящия бос, след като заспа по време на делото си.
"Той е уникален", твърди бившият агент на ФБР Робърт Левицки. През 2015 година той успява да убеди сина му Джон-младши да сложи подслушвателно устройство и така ударил по мафията.

"Никога не е имало човек като Сони. И никога няма да има такъв човек. Той е последният от отдавна измряла каста", допълва Левицки.

Според властите Франчезе е убил 60 човека, но никога не е бил осъден за това. Според ФБР дори и е организирал убийството на сина си Джон-младши, след като разбрал, че сътрудничи на разследването.

Той е бил редовен посетител на известния в миналото нощен клуб "Копакабана", където е бил в антуража на Франк Синатра и Сами Дейвис-младши. Инвестирал е в един от легендарните порнофилми "Дълбоко гърло".

Според властите техен информатор го е записал, че като мафиот е "убил много хора, но никога не е бил хващан".

Според него най-добрия начин да се освободиш от тяло е да го изсушиш в микровълновата и след това да го смелеш в машината за отпадъци, която има във всеки американски апартамент. Неговата рецепта, записана през 2006 година е - първо разчленяваш тялото в детски басейн, след това го изсушаваш в микровълновата и го стриваш на прах или го изхвърляш в различни торби на различни места в града. И най-важното - трябва да бъдеш много търпелив.

Той бе арестуван за рекет през 2008 година, но след това освободен след като плати 1 милион долара гаранция.

В петък е бил освободен за добро поведение и прекален престой зад решетките без да стартира делото срещу него.

Престъпният живот на Франчезе започва през 1938 година с арест за побой. 4 години по-късно го гонят от армията, защото имал нагласа за самоубийство.

През 1947 година той изнасилва сервитьорка в гараж.

През 1966 година той е обвинен, че е убил свой неприятел и го е хвърлил в реката с цимент на краката. Така и не се намират доказателства за присъда. На следващата година обаче е в затвора за банковия обир, а е помилван и излиза в края на 70-те години на миналия век.

Издига се до най-високото ниво на фамилията Коломбо, една от петте фамилии на мафията в Ню Йорк. Коломбо е най-младата фамилия от всички, като е основана от Джозеф Профачи, след което е завладяна от Джоузеф Коломбо. Франчезе е заместник на Коломбо за цели 5 години. След това през 2004 година се връща на същото място в йерархията, когато бос е Томас Джоели.

В момента Сони Франчезе е глух, сляп и е прикован за инвалидна количка. На 6 февруари той навърши 100 години.

Франчезе поискал да бъде освободен защото му "остава малко живот" и иска да го прекара с осемте си деца, 18-те внука и шестте правнука. В сегашното си състояние той не бил заплаха за обществото.