Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доскорошният директор по производствената част на фирма „Полисан“ е избрал да сложи край на живота си, потвърждават резултатите от разследването на русенската полиция. Г.П. бе открит да виси безжизнен, в четвъртък следобед, обесен в едно от производствените халета на предприятието, което от известно време не работи и не се използва.

На трупа се натъкнал охранител, който бил на смяна и минавал на проверка в района. Когато надникнал в халето, видял тялото на около 50-годишния мъж да виси на въжето. Пазачът побързал да пререже въжето и свалил обесения. После позвънил на тел. 112, но пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на самоубиеца. „По случая е образувано досъдебно производство, водено от Русенската Районна прокуратура, обясни за „24 часа“ директорът на ОД на МВР старши комисар Теодор Атанасов.

„На този етап не са установени съмнителни обстоятелства за чужда намеса в смъртта на починалия. Вероятно се касае за самоубийство. Полицията продължава да разследва причините, довели го до фаталния изход. Инспекцията по труда в Русе не е била уведомена за случая, тъй като не става дума за трудова злополука.

По неофициална информация, смъртта на бившия шеф по производствената част на фирма „Полисан“ е свързана с воденото от спецпрокуратурата разследване на дейността на „Полисан“. В средата на март ГД БОП и Агенция „Митници“ проведоха акция в рафинерията.

Служители нахлуха и претърсиха и офиса на фирмата, който се намира на четвъртия етаж в сграда на бул. “Придунавски“, откъдето беше иззета документация. Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, съобщи тогава, че разследването е за данъчни престъпления, свързани с търговия с гориво. Все още липсва каквато и да било официална информация, свързана със самоубийството, както и резултати от проведената акция. Тогава се говореше, че именно „Полисан“ е снабдявала бензиностанции на Марешки с евтините горива, продавани после от него.