Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Самуел Инкоом с 4-те си деца в САЩ, където живее семейството му.
Самуел Инкоом с 4-те си деца в САЩ, където живее семейството му.

Изигралият 12 мача за “Верея” в Първа лига ганайски защитник Самуел Инкоом се оказа лошо момче. Това става ясно от наказание, наложено му от Дисциплинарната комисия на БФС. Правата на африканеца са спрени за 1 г.

Причината е, че бившият световен шампион за младежи с Гана е бил осъден от ФИФА на 15 декември 2014 г. заради опустошаване на жилище в САЩ и неплащането на наем за него. Във вторник от световната централа са уведомили БФС, че трябва да изпълни т. 4 от това решение и да спре правата на Инкоом за 12 месеца.

Десният бранител потрошил въпросното жилище по време на престоя си в американския “Ди Си Юнайтед”, за който записва 2 мача през 2014 г.

Щетите от вандалщината на Инкоом са на стойност 65 316 долара. Заради пораженията и неплащането на наем ганаецът е осъден от собственика на имота Къртис Пол Уилет от Форт Роял, щата Вирджиния, но продължава да не е платил сумата.

В момента Инкоом е в САЩ, където се е установило да живее семейството му.

От съобщението за Инкоом, което не бе на заглавната страница на сайта на БФС, както иначе се процедира след заседание на Дисциплинарната комисия, става ясно, че УЕФА за втори път сигнализира, че има съмнения в уговаряне на мачове от Втора лига. Срещите са на “Несебър” и “Оборище” (Панагюрище). Заради известието от европейската централа двата клуба са глобени с по 10 000 лева.

“За второ официално уведомление от УЕФА за съмнения за предварително уговорени резултати от футболни срещи, на основание чл.46, ал.6, б. а/ от ДП 2016/2017 г. ДК наказва ПФК “Несебър” (гр. Несебър) с имуществена санкция в размер на 10 000 лв.”, се казва в съобщението на БФС. Същото има и за “Оборище”.