Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Ройтерс
Снимка: Ройтерс

Полицията в Манчестър е арестувала 23-годишен мъж във връзка с атентата срещу концерта в Манчестър, предаде БТА.

Той е бил идентифициран от британски и американски служители. Ръководители на борбата с тероризма разследват дали e действал сам или като част от терористична клетка.

Има информация, че атентаторът е бил забелязан близо до "Виктория Стейшън", минути преди да извърши жестокостта в концертната зала.

Припомняме, че поне 22 загинаха и 59 са ранени след като атентатор самоубиец се взриви на концерт на американската певица Ариана Гранде на стадион "Манчестър арена" в британския град Манчестър.

Много разтревожени родители продължават да търсят децата си и да се опитват да разберат какво се е случило с тях, пишат британски медии. В социалните мрежи още снощи бяха публикувани обяви за издирване и призиви за помощ. От полицията уточниха, че ще "третират инцидента като терористично нападение, докато не се докаже обратното". Това твърдение бе подкрепено на по-късен етап и от британското северозападно антитерористично командване, което също определи трагедията на стадиона като "вероятен терористичен акт".