Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Блокът, от който студентът скочил. СНИМКА: НАДЕЖДА ГЪРБОВА
Блокът, от който студентът скочил. СНИМКА: НАДЕЖДА ГЪРБОВА

В стаята му имало

кокаин и марихуана

Френски чернокож студент се самоуби, след като скочи от прозореца на 4-ия етаж в блока, в който живее. Това се случи във вторник сутринта на 30-ина метра от столичното 20-о основно училище “Тодор Минков”.

Около 7 ч сутринта охранителят на школото отивал на работа, когато видял трупа на 21-годишния Ж. М. да лежи гол на паважа на ул. “Гургулят”. Гардът веднага подал сигнал в полицията, притеснил се да не би някое от децата да види тялото.

Пристигналите на място униформени оградили улицата, за да не допуснат учениците да станат свидетели на неприятната гледка.

Бързо се установило, че голият мъж е студент в университет в София.

Полицаите се качили до апартамента на Ж. М., където били съквартирантите му. Те обаче не чули почукването на вратата. Наложило се криминалистите да викат хазяйката на студентите, преди да успеят да влязат в жилището.

Оказало се, че в стаята на Ж. М. има кокаин и марихуана. Количествата обаче били малки и според полицията са за лична употреба.

Съквартирантите на студента са разпитани и освободени, след като не се събрали данни да имат нещо общо със смъртта на приятеля си.

В Софийската районна прокуратура е образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийство. Това обаче е стандартна процедура, когато някой посегне на живота си. Очаква се експертиза, която да каже дали Ж. М. е бил надрусан, когато е скочил.