Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Радев СНИМКА: Архив
Румен Радев СНИМКА: Архив

Аз съм с аналогово съзнание, призна президентът Румен Радев в приветственото си слово по повод откриването на Webit в "София Тех Парк". Президентът разказа, че наскоро посетил час в Националната математическа гимназия и видял с учудване, че вместо черна дъска, те имат интерактивна бяла дъска.

"Те вадеха от мобилните телефони различни фигури, пращаха ги на дъската и чертаеха по тях. Моето аналогово съзнание се възмути и ги попитах къде са им учебниците и тетрадките. Но се оказа, че децата отлично владеят материята, те просто са готови за утрешния ден".

Президентът Радев разказа, че той също е учил в математическата гимназия. "Веднъж месечно ни водеха в изчислителен център, където чакахме една машина в продължение на часове да ни даде решението на една задача. днес мощта на цялата тази сграда е по-малка от това, което носим в джоба си. Удивително е какъв напредък са постигнали технологиите", каза Радев.

Президентът призова хилядите участници във форума да потърсят отговорите и на въпроса какви трансформации ще се извършват с човека в днешния дигитален свят. Като например каква част от дейността на човека ще бъде извършвана от самия му интелект, какво ще стане с чисто човешките ценности.

Участниците в осмото издание на ежегодния форум Webit за технологии, иновации и инвестиции, което ще продължи до 26 април, ще обсъждат маркетинга и иновациите, мобилността, изграждането на „умни" градове, дигиталната трансформация, както и „облачните услуги", киберсигурността и безопасността на личните данни.