Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стилиян с Марлон Девониш, бащата на Юнис - Амар и наградения тийнейджър.
Стилиян с Марлон Девониш, бащата на Юнис - Амар и наградения тийнейджър.

Бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров се разплака, докато награждаваше тийнейджъра Моин Юнис, който получи наградата “Гордостта на Бирмингам”. Стилиян бил поканен специално, защото момчето признало на организаторите, че той е неговият любимец в “Астън Вила”. Юнис страда от рядко заболяване, от което всеки допир до кожата му образува рана. Въпреки това той участва в различни благотворителни инициативи и събира средства за борбата със заболяването. Той е посланик на един от хосписите за деца в риск във втория по големина град на Великобритания.

Холивудската звезда Джеймс Макавой пък стана поредният участник в благотворителния двубой на “Селтик Парк” на 28 май, в който ще участва и Стилиян. Един срещу друг ще играят отборите на Любомир Моравчик и Хенрик Ларсон, като приходите отиват за фондацията на шотландския гранд.

Двубоят е посветен на “Лъвовете от Лисабон”, както се нарича тимът на “Селтик”, спечелил КЕШ преди 50 години, а на финала е победен италианският “Интер” (Милано). Точно той отстранява чак след 3 двубоя родния ЦСКА при първото участие на български отбор в 1/2-финалите на най-престижния европейски турнир.

Един от треньорите на юношеските отбори на “Астън Вила” Анди Нюмън се похвали с екипа на фондацията на Стилиян, с който ще тича на маратона на Лондон и ще набира средства за лечението на левкемията. На 7 май пък е вторият турнир по голф, който Петров организира за набиране на средства.