Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От прозореца на третия, последен  етаж, на езиковата гимназия, в петък 11-класничката Мади е скочила.  Има счупен глезен и спукан поясен прешлени.  За лечение е настанена в клиниката „Св. Марина“ във Варна.
От прозореца на третия, последен етаж, на езиковата гимназия, в петък 11-класничката Мади е скочила. Има счупен глезен и спукан поясен прешлени. За лечение е настанена в клиниката „Св. Марина“ във Варна.

В предсмъртното си писмо в своя блог в Tumblr Мадлен отправя тежки думи към майка си: „Остави ме намира поне, когато съм мъртва”.

11-класничката Мадлена В., която в петък скочи от третия етаж на Гимназията с преподаване на чужди езици "Никола Вапцаров" в Шумен и за щастие оцеля, е търсила по-скоро внимание и разбиране от родителите си, отколкото смъртта. Това разказаха нейни приятели и съученици след трагедията, която се случи малко след 14 часа в училището.

След скока си от над 10 метра височина гимназистката оцеля. Девойката беше приета в МБАЛ - Шумен със счупен глезен и спукан поясен прешлени и заради специфичната травма същия ден беше транспортирана в болница „Св. Марина“ във Варна. „Няма опасност от обездвижване”, казаха от шуменската болница.

Не е ясно дали същия ден е взела решението да се хвърли през прозореца или дълго време го е обмислела, но него ден е написала предсмъртно писмо на английски в блога си в Tumblr. На български е изписала само една дума накрая :”Сбогом”. В тези редове момичето отправя най-тежки думи към майка си. "Не идвай на гроба ми. Fuck you! Не искам никога повече да виждам лицето ти. Остави ме намира поне, когато съм мъртва. Стой далеч от тате и брат ми. Чувствай се виновна. Умри от чувство за вина".

Още в първите редове е писала "Аз скачам от третия етаж на сградата на моето училище”, 12 души са го „харесали”, но никой не е направил опит да говори с нея и да се опита да го предотврати.

Според ученици от гимназията ден преди това е имало родителска среща и според тях майка й е казала тежки думи, които тя не е можела да прости.

Около 14,24 часа случаен минувач забелязал тялото на момичето да лежи на плочките в дясно от централните стъпала на входа на училището и се обадил на тел 112. Мади е скочила от прозореца на дамската тоалетна на третия, последен етаж, на сградата. Това е станало в началото на втория час. Тя е изчакала първото междучасие да свърши и всички деца да се приберат в клас, да няма никой по коридорите и в тоалетната. Едва като е почнал вторият час се е запътила натам.

Камерите в коридора са я записали като влиза в една от тоалетните на третия етаж в 14,10 часа. Отворила е прозореца и е скочила. Ако се е засилила тялото е можело да падне на тревата, но тя е намерена на плочките.

Веднага след инцидента нейни съученички и приятелки бяха пред спешното на шуменската болница в очакване на новини за състоянието й.

Момичето е посещавало психотерапевт, вземала е лекарства против депресия. „Лекарствата не са решение. Терапията не е решение. Животът не е решение", е написала е тя в своето писмо, което е смятала за предсмъртно.

Мади е в паралелка с изучаване на английски и руски.

СНИМКА АВТОРКАТА

От прозореца на третия, последен етаж, на езиковата гимназия, в петък 11-класничката Мади е скочила. Има счупен глезен и спукан поясен прешлени. За лечение е настанена в клиниката „Св. Марина“ във Варна.