Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На партита носи нацистки костюми, бесен от нелепата катастрофа

 След 2 години терапия още усещам болката в гърдите, но яростта я няма, казва синът на Даяна

20 години след смъртта на принцеса Даяна нейният син принц Хари за първи път проговори за тежката депресия, в която е изпаднал след това.

Тогава той е едва 12-годишен. В интервю пред в. "Дейли телеграф" той споделя, че стигнал дъното преди 2 години, когато започнал да взема наркотици и да носи нацистки костюми по партита.

Принцът твърди, че е "изключил всичките си емоции" и е живял в "пълен хаос". Многократно бил "близо до абсолютния срив".

За първи път

кралска особа си позволява да покаже пред всички страданието си.

В аристократичните среди във Великобритания това се смята за недопустимо.

"Смъртта на мама почти разби живота ми. Години наред се чувствах гневен и ядосан. Накрая стигнах дъното", споделя той.

Хари разкрива, че кризата, която е преживял, се дължи най-вече на факта, че той е бил оставен съвсем сам да се справя с липсата на майка си. При това пред очите на цялото общество.

"Да растеш пред погледите на хората и всеки ден да слушаш за огромните им очаквания към теб - това е плашещо. Особено когато нямаш майка до себе си, която да те подкрепя", допълва принц Хари.

Този ад приключва малко преди по-малкият син на принц Чарлз да навърши 30 години. Тогава със съдействието на брат си Уилям и съпругата му Кейт той започва да търси професионална помощ. Така битката с наркотиците и с тежката депресия завършва успешно. След две години терапия

той казва, че се чувства нов човек.

"Продължавам да усещам болка в гърдите и тъга, но яростта я няма. Тренирам много и бокс. А това е добре, защото бях стигнал до състояние, в което бях готов да пребия човек с голи ръце", споделя принцът.

Веднага след тази изповед британските медии обявиха, че в този период

той е разчитал както на подкрепата от близките, така и на Мегън Маркъл.

Прогнозите на Острова са, че скоро и тя ще стане принцеса.

"В последните години се чувствам нов човек. Срещнах някой, който ми помогна да преодолея вътрешните си демони. А това, че правя неща, с които майка ми би се гордяла, може само да ме радва", допълва принцът.