Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В затвора все пак влизат двама съпроцесници на скандалния турчин Ченгел, които изтърпяват наказанията си. Оказа се, че турският гражданин е извън пределите на страната от месеци. Той не е бил и на заседанието във ВКС, а един от адвокатите му съобщил, че е заминал за Турция, тъй като майка му е в тежко здравословно състояние.
Ченгел е обявен за общодържавно издирване, но данните сочели, че той е напуснал страната на 9 август през ГКПП-Малко Търново и не е засечен да влиза обратно.
През февруари 2016 г. Бургаската окръжна прокуратура изпрати до отдел "Международен" на ВКП предложение бизнесменът Ченгел да бъде обявен за международно издирване. През март снимка и данни за него се появиха и в сайта на Интерпол.
Ако Ченгел бъде издирен, ще бъде стартирана процедура по екстрадицията му, обясняват юристи. Засега обаче органите не разполагат с информация къде се намира.
След фалита на транспортната фирма Ченгел започна бизнес с турски закуски. Двете му пекарни в Бургас работят успешно и в момента, но те се водели официално на друго име.