Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румяна Бъчварова
Румяна Бъчварова

Бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова няма да е депутат, тъй като ГЕРБ губи едно място в столичния 25-и МИР и вкарва само шестима в НС. Това става ясно от преразпределението на мандатите от “Информационно обслужване” на база данни от ЦИК при 100% обработени протоколи. Седмото място на ГЕРБ в 25-и МИР отива за “Воля”, а водач на листата й е лидерът Веселин Марешки, който влиза и от Варна.

Бъчварова обаче има все пак шанс да влезе в парламента, защото водач на листата на ГЕРБ е Бойко Борисов, който ще стане премиер и ще й освободи място.

Знакови лица на ДПС остават извън парламента, сочи още преразпределението на мандатите. Парламентарното острие Четин Казак губи мястото си в Габрово, което отива за Борис Борисов от “Обединени патриоти”.

ДПС губи мандатите си и във Враца и Видин, откъдето трябваше да влязат двама бивши министри от кабинета “Орешарски” - Петър Чобанов и Станислав Атанасов. Местата им отиват за Слави Нецов от “Воля” във Враца и за Росен Иванов от патриотите във Видин.

ДПС губи мандат и в Силистра, като така от НС изпада бившата депутатка Невин Хасан, а влиза Александър Сабанов от патриотите.

За сметка на това в парламента отново влиза Димитър Аврамов - бившият депутат от ГЕРБ на тези избори бе водач на ДПС в Монтана. Миналото лято той бе оправдан от СГС след 5 години дела по обвинения за подкуп.

При преразпределянето на мандатите в Монтана отпадна Адриан Асенов от патриотите. Те губят място и в Перник, което отива като второ за БСП.

В Ловеч мандати си разменят патриотите и ДПС. Отпада Петър Николов от "Обединени патриоти", а влиза Джейхан Ибрямов от ДПС.

“Обединени патриоти” губят и едно от местата си и в 23-и МИР в София и така в НС няма да влезе Миглена Александрова от “Атака”. Мястото й отива за ГЕРБ, които вкарват осем души от района.

ДПС печели по 1 мандат повече в Благоевград и Бургас за сметка на “Воля”. От Благоевград отпада Теменуга Върбанова, а като втори от ДПС влиза Илхан Кълков. А от Бургас от НС изпада приближената на Веселин Марешки Гергана Стефанова, а влиза вторият в ДПС - Дурхан Мустафа. Стефанова обаче влиза от Сливен, където "Воля" взема мандат за сметка на третото място на ГЕРБ.

Двете партии си разменят мандати и в Пазарджик. Там ГЕРБ печели четвърто място, а изпада Мариела Ненова от "Воля".

Партията на Марешки печели място и в Плевен, този път за сметка на БСП, които намаляват до трима.

Червените и "Воля" разменят мандати и в Русе, откъдето БСП вкарва трети. Така място в НС отново ще намери досегашният соцдепутат от региона Добрин Данев, който бе втори в листата, но бе заплашен от изместване от преференциите на Георги Стоилов с феномена 10/10.

Четин Казак
Четин Казак