Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов предложи да се сформира тройна коалиция. Кадър БНТ
Съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов предложи да се сформира тройна коалиция. Кадър БНТ

Съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов предложи да се сформира тройна коалиция между тях, ГЕРБ и БСП.

В "Още от деня" по БНТ Симеонов призова лидерите на двете партии - Бойко Борисов и Корнелия Нинова, да загърбят егото си и да помогнат за осъществяването на идея, която ще е добра за България.

"Крайно време е да се разбере, че политиката не е футболен мач" - посочи патриотът. - Той не може да приключи с 1:0".

Валери Симеонов призна, че вече е подхвърлил идеята за широка коалиция и тя не е била приета истерично. Той подчерта, че подготвя почвата за такава широка коалиция, защото тя е най-доброто за България.

„Готови сме да заемем своето място в една такава коалиция. Дали ще бъде коалиция, или програмен кабинет, смятаме, че трябва да се сложи точка на противопоставянето. Използвам случая да се обърна към Бойко Борисов и Корнелия Нинова за провеждането на спешни срещи и формирането на едно такова правителство, което ще бъде подкрепено с огромно мнозинство от над 200 човека“, заяви лидерът на НФСБ.

Според Симеонов ако идеята за тройната коалиция се осъществи, той гарантира, че управлението ще е стабилно и ще продължи 4 години.

Лидерът на НФСБ обяви, че разговорите ще продължат, когато лидерът на най-голямата партия, спечелила изборите, и заместникът му - Бойко Борисов и Цветан Цветанов, се върнат от Малта. Тогава ще опитат да направят среща в троен формат. Валери Симеонов е убеден, това е възможно да се случи.

Той смята да убеждава с аргументи Борисов и Нинова. Най-важният аргумент, който Симеонов ще изтъкне пред тях е, че България е по-важна от всичко.

"Ако широката коалиция не се случи, вариантите не са добри", предупреди той.

 "Воля" е несистемен, неясен, непрeдвидим субект в политиката, трудно бих могъл да се коалирам с тях. Ако тяхната програма е намаляване на бензина и лекарствата, е смешно", каза още той пред БНТ.

Той уточни, че според него не е редно правителството да се управлява отново от Бойко Борисов, особено след двата пъти, в които не си изкара мандата. Но също така не трябвало премиер да е Корнелия Нинова.