Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иво Атанасов; Снимка: Архив
Иво Атанасов; Снимка: Архив

Да отпадне забраната за публикуване на резултати от социологичски проучвания в изборния ден, предложи днес Иво Атанасов на заседание на Съвета за електронни медии.

Според него СЕМ трябва да е инициатор на тази законодателна промяна, като я предложи в общия доклад, който съветът трябва да изготви за предизборната кампания и самия изборен ден. На заседанието Атанасов е отбелязал, че телевизиите реално са започнали да съобщават резултатите 5 мин. преди края на изборния ден. Същевременно той е обяснил, че вестник „24 часа“ е публикувал социологически резултати от екзит половете през целия изборен ден. На него му се струва архаизъм подобна забрана да продължи да съществува.

Днес СЕМ обсъждаше четвъртия доклад от поредицата на единни доклади за последните избори у нас. Той се е занимавал с мониторинг точно на изборния ден. Предстои СЕМ да напише обобщения си доклад, в който, ако бъде прието предложението на Иво Атанасов и останалите членове на съвета, те ще го включат и като тяхно предложение за законодателна промяна.