Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Детето е настанено във варненската болница "Св. Анна"
Детето е настанено във варненската болница "Св. Анна"

4-годишната Изабела, която бе засмукана от помпа в джакузи на хотел "Адмирал" на Златни пясъци, продължава да е в кома. Няма промяна в състоянието на детето, каза пресаташето на варненската болница "Св. Анна" Дияна Желева.

Стана ясно, че тръбата, която е всмуквала вода, за да отиде тя за пречистване, е била без предпазна решетка. Това заяви майката на пострадалото дете. През 2011-та година също тръба без решетка бе пусната в басейн на Златни пясъци и засмука 13-годишно германче, което се удави, защото ме могло да се освободи от смъртоносния вакуум.

Помпата за пречистване на вода в басейна в Златни пясъци, в който загина 13-годишно германче, засмукано поради липса на решетка, изобщо не е трябвало да работи. Това заяви преди 6 години Лаврентий Силов, специалист по водно спасяване към областния съвет на БЧК във Варна.

"Напълно недопустимо е пускането на такива помпи в басейни, пълни с хора. Заради високото налягане може да бъде засмукан дори и възрастен човек. Опасност от такъв инцидент съществува във всички подобни басейни", заяви ветеранът, който е бил личен спасител на Тодор Живков.

Проблемът с пречиствателните помпи в старите басейни би могъл да се разреши с отводнителни шахти, чрез които значително се намалява създаваното налягяне, посочи още Лаврентий Силов.