Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кметът Иван Тотев: Насочваме 2 млн. лева за други обекти

8 представители на фирми не позволиха на кмета на Пловдив Иван Тотев да даде старт на ремонта на най-разбитата улица в града - "Остромила".

Тя свързва ул. "Димитър Талев" и бул. "Коматевско шосе", който от една година е затворен за реконструкция. В мига в който Тотев хвана лопатата срещу него се изправиха няколко души и заявиха, че не позволяват да се затваря "Остромила".

"Защо ни затваряте пътя, откъде ще стигнем до фабриките и цеховете. Работниците непрекъснато ни напускат защото няма как да стигнат до предприятията", заяви Иван Джиколаков.

Иван Тотев обясни, че от една година общината задържа два милиона лева, за да ремонтира основната ул. "Остромила". При това положение местният парламент ще насочи тези средства за други обекти. Протестиращи обаче не искаха да чуят аргументите. Те не се съгласиха и когато гл. инженер им каза, че ще направи временен път докато трае ремонтът.

Кметът Иван Тотев заяви , че няма да започне строителството днес. "Целият град има нужда от този път, но след като не разрешавате, няма да го правим", каза той.

В момента преговорите продължават на място между багерите и строителната техника.


Очаквайте подробности!