Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двама пилоти твърдят, че са свидетели на голям облак от дим, летейки над Германия през 1944 г. Разсекретени документи от Националния архив във Вашингтон посочват, че Адолф Хитлер може би е тествал работеща ядрена бомба още преди края на Втората световна война, съобщи The Sun.

Секретният файл показва до къде са били стигнали учените в създаването на атомната бомба тогава. В документа, получен от немския вестник "Билд", е посочена задачата на специалистите, които са го създавали, а именно - изследване, развитие и практическа употреба на немската атомна бомба.

Докладът е изготвен от редица американски и британски разузнавачи, както и четирима немски експерти, които са свидетелствали. От показанията на единия става ясно, че той е видял голям облак от пушек през 1944 г., излитайки от Лудвигслуст, Германия.

Гъстият дим не бил обвързан с определена експлозия и предизвикал сериозни електрически смущения, както и на радио комуникацията. Облакът обхванал дистанция, по-голяма от 9 км в небето, а на същата гледка по-късно станал свидетел и друг пилот.

Позовавайки се на изготвения доклад, италиански кореспондент също става свидетел на случая, но от земната повърхност. Той бил изпратен там от Бенито Мусолини, за да наблюдава тестването на новото оръжие на германците.

Известно е, че Хитлер е мечтаел за атомното оръжие, с което да унищожи Великобритания. В показанията на четиримата немски учени се споменава и за секретна среща по повода, състояла се в Берлин през 1943 г., на която присъствал и министърът на въоръженията Алберт Шпеер.

Факсимиле: The Sun
Факсимиле: The Sun

Превод и редакция: Зорница Йосифова

Адолф Хитлер СНИМКА: Архив
Адолф Хитлер СНИМКА: Архив