Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Братята, умъртвили Георги, правят пълни самопризнания  при разпит на детектор на лъжата

Завеждат сами криминалистите до мястото, където са скрили ножа

Убиецът на ученика Георги Игнатов, манекен на "Визаж", е бил потискан от силно чувство за вина за стореното през целите почти 20 месеца, преди да бъде разкрит и задържан. Това е причината в резултат на стреса, който е изживял, той да напълнее много, като качил повече от 10 килограма.

Това е причината разследващите лаконично да обясняват, че арестуваният Йоан Матев е променил външността си, научи "168 часа".

Йоан и брат му са арестувани следобед на 22 февруари от криминалисти от отдел "Тежки престъпления срещу личността" на СДВР. Те са получили сигнал от човек, който е разпознал издирвания почти 2 години младеж по снимката, направена от камера в Борисовата градина веднага след инцидента от 2 юни 2015 г.

Убиецът е студент в Югозападния университет. Той е задържан заедно с брат си, който по-късно след разпит е освободен. Във фаталния ден двамата братя, които имат няколко години разлика във възрастта са били на тенис в Борисовата градина. Когато приключили със спорта и си тръгнали от кортовете, срещнали случайно Георги Игнатов.

Убитият деветокласник Георги Игнатов
Убитият деветокласник Георги Игнатов

Това се случва на глухо място в парка, обградено с много храсти и дървета - точно до алеята край конната база. Наближава 12 часът и сирените в чест на Христо Ботев и загиналите за свободата на България все още не свирят.

Цялата история как братята правят пълни самопризнания и какво показват на криминалистите, четете утре в хартиеното издание на в. "168 часа"