Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Левски" дори във фалитите ще си остане вечно втори" - тази шега се завъртя в социалните мрежи, след като Спас Русев се отказа от ролята си на собственик на тима от "Герена".

Това даде повод на привържениците да се запитат дали техният любим отбор няма да тръгне по стъпките на вечния враг ЦСКА и да изпадне във фалит, промяна на името, разпродаване на имуществото и други подобни

крайно непопулярни мерки

Поне на този етап ситуацията на "Герена" изглежда повече от отчайваща. Дошлият с толкова обещания и фанфари Спас Русев си тръгна след точно 177 дни управление. Официалната причина са разногласията му с привържениците.

"Днес, 22 февруари, съм принуден да се оттегля от професионален футболен клуб "Левски", превръщайки се в третия пореден собственик от най-новата история на клуба, който прави това под натиск на т.нар. фенове", гласеше официалната позиция на бизнесмена.

Но дали споровете с неколцина ултраси могат да накарат мастит бизнесмен като Русев да се оттегли от толкова мащабен проект? Дали самият той не осъзна, че

в българския футбол трудно се прави бизнес,

и реши да си спести по-нататъшни харчове и главоболия. Факт е, че през последните месеци в "Левски" не се случва нищо хубаво. Футболистите протестираха, че ще им намаляват премиите, феновете негодуваха, че няма нови попълнения, а обещанията за изграждането на боеспособен отбор, който да се опълчи на "Лудогорец", останаха само на хартия.

В началото на годината се появиха информации, че Спас Русев има намерение да се отказва от "Левски". Босът моментално отрече слуховете, заричайки се да изпълни докрай поетите ангажименти. На общото събрание преди дни Русев отново потвърди позицията си да продължи да управлява "Левски" и чрез своите подчинени се похвали, че е

намалил дълговете на клуба със 7 млн. лева

Броени часове след това Русев каза "сбогом" и обеща да прехвърли акциите си на привържениците. Последните обаче твърдо отказаха да приемат контролния пакет акции, тъй като според техните изчисления те вървят и с почти 20 млн. лева дълг. По този повод членът на Тръст "Синя България" Васил Колев излезе с доста интересен коментар на фейсбук страницата си.

"Спасе и агент Николай,

феновете са на трибуните, където им

е мястото

Защо решихте, че са роми, на които се прехвърлят източени фирми? Ще си носите отговорността докрай, след като не пожелахте да я носят феновете заедно с вас". Въобще не е ясно обаче кой ще носи отговорност, тъй като до този момент никой не е заявил желание да поеме клуба. Сегашният изпълнителен директор Красимир Иванов обяви, че в следващите месеци клубът ще продължи да функционира нормално. Ами след това? Засега никой не се наема да даде отговор на този иначе кратичък въпрос.