Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Актрисата Григорова обяви,

че се оттегля заради

коментари след издигането ѝ.

Късно е обаче -

остава регистрирана

под №7 във Варна

Най-възрастният кандидат за депутат от Благоевградски избирателен район е роден през 1935 г., съобщиха от Районната избирателна комисия. Името му обаче засега не е известно, тъй като ЕГН-тата на кандидатите не се обявяват.

На другия полюс - млада и известна, е актрисата Луиза Григорова. За разлика от рекордьора ветеран обаче тя вече не иска да е в листите.

“За много кратко бях повярвала, че спасение в България има и дори, че аз мога да бъда част от това спасение. Не! Спасението излита на всеки 30 минути от първи и втори терминал. За съжаление.”

С тези думи Григорова обяви през фейсбук, че в крайна сметка няма да се кандидатира за депутат. Това било провокирано от бурните дискусии в социалните мрежи за влизането на красавицата в политиката. Проверка на “24 часа” обаче показа, че въпреки това тя е останала да фигурира под №7 във варненската листа на партията на Христо Иванов “Да, България”, защото явно тя вече е била регистрирана и няма как името ѝ да се заличи.

В същия фейсбук статус Григорова декларира симпатията си към новата формация, но отбелязва с огорчение как хората масово се чудели какво място има в парламента 27-годишна актриса -

като че ли “млад” и

“актьор” били символ

на “малоумник”

Григорова напомня, че Фидел Кастро започва Кубинската революция на 26 г., Че Гевара се присъединява към него на 27.

В последния момент политически дебют е отказала и дъщерята на покойния президент д-р Желю Желев Станка. За нея реформаторите пазеха втора позиция в столичния 25-и МИР. Обяснила им, че заминава за Ботсуана.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски пък ще се изправи в 23-и МИР срещу доскорошния си партньор Корман Исмаилов, чиято партия напусна Реформаторския блок и влезе в коалиция с ДОСТ.

Популярни имена на знакови депутати от ГЕРБ пък са доста надолу в листите.

Чак на 5-а

позиция са

доскорошните

шефове на

парламентарни

комисии

от 43-ото НС

- на правната Данаил Кирилов (в софийския 23-и МИР) и на тази по отбраната Валентин Радев (в 24-и). Също пети в Пловдив (където води втората си листа Бойко Борисов) се нарежда шефът на комисията за контрол над спецслужбите Димитър Лазаров. Политологът Антон Тодоров също е 5-и след лидера Борисов, но в 25-и МИР в София.

Там едва седма пък е доскорошната вътрешна министърка Румяна Бъчварова. За нея обаче Борисов каза във вторник, че има специални планове въпреки задното класиране.

Интересни имена има и в края на листите. В Благоевград например ГЕРБ дава шанс на сина на кмета на Симитли Апостол Апостолов - Стефан, независимо от кръчмарския скандал, при който името на баща му беше забъркано с това на лидера Бойко Борисов.

Междувременно водачите си обяви и “Нова република”. Председателят Радан Кънев се присъединява към лидерската битка в столичиня 25-и МИР, където листите на партиите си водят Бойко Борисов и Корнелия Нинова, както и доскорошният съратник на Кънев, а сега конкурент - Христо Иванов. Другите 2 столични района - 23-и и 24-и, ще водят съответно Трайчо Трайков и Мартин Димитров. Две листи - в Разград и Ловеч, води Методи Андреев, който в предишния парламент бе депутат от ГЕРБ.