Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Продължава срещата между КНСБ и ГЕРБ. Снимки ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА
Продължава срещата между КНСБ и ГЕРБ. Снимки ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

От КНСБ настояват, че в следващите 4 години България трябва да се стреми към съотношение между минималната и средната работна заплата не по-малко от 50%. Това става ясно от Меморандум за социално-икономическото и обществено-политическото развитие на България, в което КНСБ отправя послания към кандидатите за властта след оставката на кабинета „Борисов 2“ и предсрочното разпускане на 43-тото НС.

Продължава срещата между КНСБ и ГЕРБ, на нея присъстват президентът на КНСБ Пламен Димитров, лидерът на партията Бойко Борисов, министрите в кабинета „Борисов 2“ Владислав Горанов, Томислав Дончев, Теменужка Петкова, Николина Ангелкова, Зорница Русинова и народният представител в 43-тото НС Делян Добрев.

На срещата се обсъждат предложения на КНСБ за политическо и социално -икономическо развитие на страната през следващия мандат.

Увеличение с 5% на БСП, през следващите 4 години, както и въвеждане на данък "богатство" по отношение на допълнителни жилища, скъпи автомобили, вили, яхти и др. са сред икономическите мерки на синдикатите, става ясно от представен от тях меморандум.

Сред предложенията им са и минималната работа заплата да се договаря на национално равнище, като се промени и усъвършенства нормативната база за това. А в бюджет 2018 г. да се предвиди 25-процентно увеличение на заплатите на педагогическите специалисти. Освен това се стремят и към съотношение не по-малко от 50% между минималната и средна работна заплата.