Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Радева на церемонията Снимка: Десислава Кулелиева
Десислава Радева на церемонията Снимка: Десислава Кулелиева

И Нова тв, и бТВ излъчиха слайдшоуто на "24 часа" за облеклото на дамите на президентската церемония

И двете големи телевизии - Нова тв и бТВ излъчиха слайдшоуто на Десислава Кулелиева от "24 часа" за облеклото на дамите на целемонията по встъпването в длъжност на президента Румен Радев. Те бяха поканили и модни експерти да коментират стила на хайлайфа ни.

„С променена изцяло визия. Поздравления за стилиста, който я е променил. Палтото, което е избрала, е с дължината на полата, макар че много малко се разминава, но не е грешка", каза пред нова тв дизайнерката София Борисова за облеклото на първата дама Десислава Радева на церемонията. Според етикета дължината на полата не трябва да бъде над средата на коляното. Грешка, допусната от първата дама в първата й медийна проява в нощта на изборите. Обувките пък трябва да са изчистени. Дълбоките деколтета - забранени. Палтото да покрива горните дрехи. А токът на обувката - висок.

Вижте тук как изглеждаше първата дама на церемонията

Бившето острие на БСП и настоящ омбудсман Мая Манолова е сред спряганите за най-добре облечени дами.

„Винаги се опитвам да съобразявам облеклото си спрямо случая. За всеки случай винаги имам в колата чифт обувки с висок ток и едно тъмно сако, а напоследък карам в багажника и едни гумени ботуши", казва омбусманът Мая Манолова.

На официалната церемония по встъпването в длъжност на Румен Радев дрескодът по етикет е задължителен. Но спази ли се? Мистериозна дама събра погледите със стила си и всички се питаха коя е тя. Оказа се, че това е художничката Ана Панайотова. 

Шапката със сигурност в студено време е предпочитан аксесоар и от мъже, и от жени. Премиерът в оставка Бойко Борисов също не изневери на стила си и спази собствената си традиция - с подобна шапка се появи и на встъпването в длъжност на президента Плевнелиев. Симеон Сакскобурготски също избра шапка тип бомбе за официалната церемония.

Бившият служебен министър на образованието и секретар в президентството - Румяна Коларова също беше избрала дрескод, който да топли.

„Ако полата или роклята, не зная какво е, палтото ги покриваше, щеше да бъде добър избор. Може да сложим и обувка, но може и да остане с този ботуш. Задължително трябва палтото и полата по покриват ботуша", обяснява дизайнерката София Борисова.

И омбудсманът Мая Манолова също не крие, че и тя е допускала нарушения на стила по етикет, според Нова тв.

С външен вид по етикет, според модните стилисти, е и Лиляна Павлова. А дали ботушите или класическата обувка е правилният избор при минусови температури.

„Когато е официален случай, няма как ние да не сложим една класическа обувка, която е от кожа, остра, с ток било то 3 см или 7 см. Ако събитието трбява да бъде навън и да прибегнат до избора на боти и ботуши, задължително трбява да са покрити с панталон или с палто", добавя дизайнерката София Борисова.

В студеното време сестрата на новият вицепрезидент Илияна Йотова - Румяна Тодорова пък бе заложила на топлото и шушляковото яке. Според модните експерти обаче студът никога не може да е оправдание за модните гафове.

„Говорейки за облеклото, трябва да имаме предвид тази негова функция - да изпраща послание, да индикира, да приобщава", коментира в студиото на "Здравей, България" модният експерт проф. Любомир Стойков.

БТВ също излъчи слайдшоуто на "24 часа" В студиото на "Тази сутрин" модният експерт Милена Алексиева и моделът Гери Дончева единодушно се съгласиха, че първата дама на България Десислава Генчева е показала добър стил и отлично е съобразила начина си на обличане с официалността на церемонията.

"За новата първа дама предстои период на адаптация. Истината е, че тя има данни и явно и желание да присъства в социалния живот на страната", отбеляза Дончева.

Двете коментираха и останалите дами, присъствали на церемонията пред храм-паметника "Св. Ал. Невски". Те одобриха и облеклото на вицепрезидента Илияна Йотова и отбелязаха, че животът в Западна Европа е дал своето отражение върху стила ѝ.