Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

През следващото денонощие времето над страната ще бъде предимно облачно, а на места в низините ще има и намалена видимост. В Рило-Родопската област ще има валежи предимно от сняг, които през нощта срещу сряда ще обхванат и Предбалкана.

Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат в широки граници – от минус 13° в отделни райони на Северозападна България до 2° по морския бряг. Максималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и към края на деня вече ще е малко по-ниско от средното. Това съобщиха за  Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН). 

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, но ще остане почти без валеж. Вятърът ще е слаб, предимно от североизток. Максимални температури 4-5°, температурата на морската мода е 3-4°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. В планините ще бъде предимно облачно. В Рило-Родопския масив ще вали сняг, който през нощта ще обхване и Стара планина. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра - минус 2-3°.

В сряда главно в южната половина от страната ще продължи да превалява слаб сняг, в процес на спиране. В Източна България вятърът от север-североизток ще се усили и ще нахлува студен въздух. През следващите дни ще се задържи студено, като и дневните температури ще са отрицателни, а най-ниски ще са минималните в петък. В четвъртък облачността ще се разкъсва, но през по-голямата част от деня все още ще е значителна, на отделни места, главно в североизточните и в планинските райони, е възможно да прехвърча съвсем слаб сняг. В петък над планините и планинските райони в Западна България облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево, ще се затопли, а в равнинната част ще се образуват мъгли или ниска облачност и ще остава студено. Над Източна България по-често ще преобладава облачно време, без валежи.