Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Издирваният в продължение на 2 месеца Майкъл Кривиралчев, който се появи изненадващо на 17 януари, през цялото време се е криел при 50-годишен търговец на коли в Пловдив.

Съмненията за това се появиха, след като майката Гергана сподели, че е възможно 18-годишният й син да е при хомосексуалист от с. Войводино. Пред познати жената разказвала, че въпросният мъж често спирал с колата си пред училището на младежа и го чакал там с часове. Именно това била една от причините първите й съмнения да паднат върху човека, чието име засега никой не назовава публично.

Другата причина да се съмнява в хомосексуалиста било телефонно обаждане от интимния му приятел. Това се случило скоро, след като Майкъл изчезнал без следа.
"Спри да търсиш сина си! Изтрий постовете във фейсбук, че е изчезнал и молиш за помощ!", това наредил мъжът. След тези думи Гергана обаче веднага подала жалба в полицията.

След като съмненията се натрупали, майката намерила телефона на хомусексуалиста, за да разбере истината. Обадила му се лично, но той отрекал: "Не, синът ти не е при мен. Не е идвал тук."

По информация на "168 часа" заподозреният интимен приятел на Майкъл е около 50-годишен и живеел от дълги години в с. Войводино, но бизнеса си с автокъщи движел в Пловдив. Точно в дома му в селото е живял през цялото време търсеният от полицията младеж, твърдят източниците на вестника.

Майкъл даде изненадващо признак на живот на 17 януари в своя фейсбук профил, без обаче да разяснява къде е бил през цялото време: "Добре съм, просто ми омръзна цял живот да бъда използван и командван от 99% от хората, които познавам.
Просто искам малко повече време да ми мине това мъчение през тези трудни 18 години. Единственият човек, на когото мога да благодаря и да подкрепя винаги, това е Гергана Михайлова, майка ми.

Тя е единственият човек, който винаги ме е подкрепял и помагал винаги с каквото и както може. Ако някой се почувства обиден, "свалете си малко самочувствието".
Няма човек на земята по-ценен от майката!

Извинявам се от цялото си сърце за напрежението, което създадох. Просто, повярвайте ми, не ми е било лесно!"

Последният човек, с когото младежът е комуникирал, преди да изчезне, бил един от най-добрите му приятели - Любен Канчев.

"На 24 ноември си писахме за последно. Той ме попита къде съм и дали съм в Пловдив, а аз му отговорих, че съм на село, но скоро ще се прибирам. Той ми каза, че като се прибера, трябва задължително да се видим и да пием по нещо. Не уточнихме дата за срещата. Попита ме още и с кого живея сега, тъй като бях на квартира известно време, но наскоро се преместих при леля ми.

Имах чувството, че може да е станало нещо притеснително. През ума ми мина, че искаше да дойде да живее у нас. Радвам се, че вече си е с близките и че е жив и здрав", сподели пред "168 часа" Любен.

От 24 ноември Майкъл беше спрял да отговаря на всякакви съобщения и да си вдига телефона. Странно за близките беше, че влизал на линия във фейсбук, но не отговарял на съобщенията им. Това било учудващо и за Любен, тъй като двамата винаги отговаряли един на друг, независимо в кой час на деня си пишат.

"Винаги, когато му пиша, отговаря. Ако не го направи веднага, ще стане след половин час. Беше нещо като обичай това. Сега, когато влизаше на линия, дори не прочиташе съобщението", разказа още приятелят му.

Така се породили и съмненията дали изобщо Майкъл влиза в собствения си профил или го прави някой друг, който знае паролата му.

Любен и Майкъл се познавали от дълги години и споделяли всичко един на друг.

"През времето, в което сме прекарвали заедно, той никога не е избухвал за нещо. Ако е ядосан или подразнен, идваше да спи или при мен, или ходеше при майка си", разказа още момчето.

По думите му Майкъл обожавал да прекарва времето с майка си и между тях имало много силна връзка въпреки развода с баща му.
Тъй като Гергана тогава нямала финансовата възможност и нужните условия да го гледа, момчето останало да живее при баща си в кв. "Смирненски", но това не попречило да се чува и вижда с майка си всеки ден.

Дни преди да започне да се държи странно, Майкъл се скарал с Гергана заради шофьорски курсове. Миналата година на 25 октомври, когато навършил 18 години, Гергана предложила да му ги плати, но момчето отказало, тъй като нямало желание да кара кола. Последно по вайбър й написал: “Остави ме за малко сам. Дай ми малко време.”

В дните след това Майкъл започнал да отговаря лаконично с "Да, добре съм" на вайбър или на фейсбук, а по-късно изключил и телефона си.

Какво още разказаха близки приятели на Майкъл за него четете в печатното издание на "168 часа".