Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Станал част от видеоекипа на “Ред Бул”, създавал продукция на световно ниво

Обожавал малките кина в София

Асен Петров започва своя професионален път като стажант в Sportal.bg през 2007 година. Точно една година след създаването на сайта през 2006 г.

"Още тогава се отличи от останалите нови момчета. Спортът като тема представляваше огромен интерес за него и това си личеше от километри. Знаеше много неща за футбола например и всеки път
говореше много разпалено за него"

Това разказа пред "168 часа" зам.-главният редактор на sportal.bg Владимир Стоянов.

Той е работил заедно с младежа повече от 10 години. Споделя, че още в началото, започвайки като момче, Асен се отдал напълно на това, което правел. Искал постоянно да научава нови неща от по-можещите от него. Не се притеснявал да пита, когато не бил наясно с определено нещо.

Точно с това спечели екипа ни и стана част от него. С годините толкова много се разви, че в момента беше един от най-добрите ни оператори за медията. Беше основен видеооператор. За големите мачове на най-известните ни футболни отбори като ЦСКА и “Левски” винаги изпращахме Асен да ги заснеме, все пак и любимият му отбор беше ЦСКА", разказа още Стоянов.

По думите му момчето било усмивката на редакцията. Разбирал се с всеки и винаги помагал на колеги при нужда безвъзмездно. На шегите Асен винаги отвръщал с шега.
"Беше широко скроен човек. Знаете, че има хора, които не носят на шеги. Ако им кажеш нещо по-грубо, дори и на шега, те ще се обидят. Той не беше такъв.

Каквото и да му кажеш, ще ти се засмее и ще пусне някоя друга закачка, за да те развесели самият теб. Аз имам толкова много спомени с него и всичките са забавни. Сега не мога да ги разкажа, защото съм прекалено разстроен. Нека първо се разбере какво точно се е случило. Едно е сигурно - ще липсва не само на мен, но и на останалите колеги.

В шок сме и не можем да повярваме", споделя още Стоянов.
Колегитеот сайта познават Асен Петров много добре, тъй като той
прекарвал много време в редакцията.

Един от тях си спомни как се запознали точно пред вратата:
"Преди около 10 години се връщахме изморени от поредните снимки, а на входа на редакцията ни чакаше Асен. Веднага ни заговори и обясни, че си търси работа - впечатли ни с куража си. Още от първите минути стана ясно, че му се работи, има хъс, нужните качества и познания."

Благодарение на своя ентусиазъм не след дълго започнал работа във видео отдела на медийната група. Дори станал част от видео екипа на Ред Бул, където създавал продукция на световно ниво. Давал всичко от себе си и за кратко време се превърнал в лидер. Именно затова на него поверявали заснемането на емоционалните пътувания на родните отбори по футболни срещи.

"Асен е човекът - кино. Влезеш ли в залата на "Дом на киното", там задължително ще го видиш. Той беше една своеобразна енциклопедия за филми. Историята и продукциите на европейското, българското и холивудското кино бяха на върха на пръстите му. Познаваше ги много добре", разказа пред "168 часа" приятелка на Асен, пожелала анонимност.

Какво още си спомнят за Асен неговите приятели четете в печатното издание на "168 часа".