Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бившият финансов министър Симеон Дянков също ще бъде обвинен във връзка с продажбата на държавния дял в електроразпределителното дружество EVB през 2011 г. Това стана ясно на брифинг в прокуратурата. Той ще отговаря за престъпления по служба за приватизацията на акции от държавния дял. Той не е открит на адресите известни на магистратите. Затова той ще бъде обявен за общодържавно издирване.

Вчера бившият енергиен министър и кандидат за президент на реформаторите Трайчо Трайков написа във фейсбук, че е получил обвинение за умишлена безстопанственост. Става въпрос за продажбата на едно от електроразпределителните дружества през 2011 година. По думите му обвинението е и защото остатъчният пакет акции от ЕВН е продаден за по-малко пари, съобщи Канал 3.

Бившият министър се оправда, че сделката е извършена на Българската фондова борса, по състезателна методика, одобрена от Комисията за финансов надзор. Тя била в изпълнение на приета от Народното събрание стратегия. Трайков смята още, че причините за обвинението може да са и защото стоте милиона от сделката не са депозирани в КТБ, а бил проведен конкурс, спечелен от друга банка.