Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

49-годишният Атанас Божинов, осъден за убийството на македонски бизнесмени, живеел в имот за милиони с огромна градина, тераса, камина и барбекю

 Собствениците го назначили за пазач и стопанин на скъпарската къща

49-годишният Атанас Божинов, обявен за международно издирване от Интерпол заради екзекуцията на македонските бизнесмени Панче Бобевски и ТрайкоПренджов, се е укривал необезпокояван 8 години в луксозно имение до язовир “Искър” и изобщо не е напускал България.

Жертвите бяха намерени с куршуми в главите на 20 януари 2003 г. в частен апартамент на улица "Васил Кънчев"в Сандански.

До 11 ноември 2016 г., когато бе арестуван, Божинов живее в неизвестност с друга самоличност и фалшиви документи. В палата, който обитава, е започнал работа през 2008 г. като пазач. Впоследствие му възлагат да стопанисва имота. При задържането му от спецчастите той е въоръжен с незаконен "Макаров", открити са и боеприпаси за други оръжия.

Хасиендата е с изглед точно към язовира, а пред нея има огромна градина. Всъщност тя е доста малка в сравнение с терасата. Под навеса има камина с барбекю, маси за гости. Вътре обзавеждането е повече от луксозно.

В дъното на хола се вижда бял кожен диван, а в центъра меката мебел е със синя кожа. Грамадният хладилник е от неръждаема стомана, а кухненските плотове сякаш нямат край. По всичко личи, че огромната трапезария е поръчкова.

Именно в този лукс и с тези екстри е живял убиецът на македонските бизнесмени. Докато го издирват в Австрия, Германия, Нова Зеландия и дори в Южна Африка, той

вероятно се е любувал на изгревите и залезите над язовира

И едва сега бе установено, че изобщо не е напускал луксозния имот край язовир “Искър”.

Панче и Трайко се срещат с убиеца си през 2001 г., когато Божинов се мести да живее от София в с. Илинденци, където наема под аренда водоема "Боровец". Малко по-рано двамата македонци участват в приватизацията на държавното предприятие "Илинденци-мрамор" АД, което включва 4 кариери и цехове за преработка на мрамор. Панче Бобевски заема длъжността изпълнителен директор и съсобственик заедно със Златка Михова. Пренджов става член на управителния съвет. До 1992 г. Трайко е депутат в парламента на Югославия, бил е два мандата кмет на град Велес.

Тримата - Панче, Атанас и Трайко се сближават дотолкова, че през 2002 г. Панче предлага на Атанас работа в дружеството като "отговорник по охраната". Впоследствие македонецът назначава и брат му Илия, който продава жилището си в столицата и със семейството си заживява в с. Струмяни.

Приближеният до Бобевски следи за кражби в дружеството и предлага мерки за отстраняването им. Надява се, че шефът ще установи самостоятелно структурно звено по охрана под негово ръководство. Те остават близки до 2002 г.

Повече подробности около престъплението четете в печатното издание на вестник "168 часа"

Полицията задържа убиеца на македонските бизнесмени
Полицията задържа убиеца на македонските бизнесмени