Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доналд Тръмп и Хилари Клинтън на дебата
Доналд Тръмп и Хилари Клинтън на дебата

Милиардерът може да не признае резултата от изборите

Марионетка на Путин. Така Хилари Клинтън определи съперника си за Белия дом Доналд Тръмп в последния предизборен дебат между двамата в Лас Вегас. Той ѝ отвърна, че руският президент е по-добър лидер и от нея, и от Обама.

Според демократката Тръмп е най-опасният кандидат за президент на САЩ. През цялото време милиардерът я наричаше противна жена.

Един от най-яростните спорове се завърза около отношението към Русия. Клинтън призова милиардера да осъди руското хакерство срещу нейната партия. “Ще заяви ли ясно Доналд Тръмп най-накрая, че не се ползва с подкрепата на Путин в тези избори?”, подчерта тя и го обвини, че насърчава руския шпионаж.

“Тя не обича Путин, защото той върти нея и Обама на малкия си пръст”, отвърна кандидатът на републиканците. “Не познавам Путин, никога не съм се срещал с него. Той не е най-добрият ми приятел. Но ако се сдобрим с Русия, никак няма да е лошо”, добави претендентът.

Двамата си размениха язвителни реплики по темата за сирийската криза. Клинтън каза, че ще иска създаване на забранена за полети зона над Сирия. Тръмп я обвини, че до голяма степен тя носи вина за онова, което става в Сирия сега, и за възхода на “Ислямска държава”. Според Тръмп офанзивата за Мосул в Ирак била предприета, за да се помогне за избирането на Хилари за президент.

Дебатът особено се изостри, когато Тръмп отказа да даде уверение, че ще признае изборите, ако загуби от Клинтън. Когато водещият му зададе директно въпроса, той каза: “Ще ви кажа, когато му дойде времето. Ще ви държа в напрежение дотогава.”

Според допитване на Си Ен Ен Хилари е спечелила дебата с одобрение от 52% срещу 39% за Тръмп.