Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицай пази Димитър Желязков-Очите в Бургаския окръжен съд преди заседание по делото за разпространение на дрога.
Полицай пази Димитър Желязков-Очите в Бургаския окръжен съд преди заседание по делото за разпространение на дрога.

Нов излив наложил босът да бъде откаран спешно в Истанбул

Несебърският бос Димитър Желязков-Митьо Очите, който беше прострелян с 5 куршума на 8 юни в Слънчев бряг, вече е настанен в турска клиника.

Той бе лекуван последователно в бургаската болница и в “Софиямед”, а от няколко дни бе в балнеоцентър към 5-звезден хотел в Поморие.

Митьо Очите го напуснал спешно и постъпил в истанбулска клиника заради нов здравословен проблем. Той бил свързан с основната травма на Очите - разкъсан от куршум уретер и поставянето на силиконов пръстен.

Силиконовият имплант му бе сложен в столичната болница “Софиямед”, където Желязков прекара повече от 2 месеца.

След изписването, докато бил на рехабилитация обаче, се получило

усложнение,

свързано

с операцията -

нов излив

от уретера

Тогава близките на Желязков решили да го транспортират до клиниката в Турция.

Роднините на 43-годишния несебърлия не желаели той да се лекува в местна болница най-вече от съображения за сигурност.

Оглед на заведението, където бе прострелян Митьо Очите.
Оглед на заведението, където бе прострелян Митьо Очите.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова потвърди в понеделник за заминаването на Митьо Очите.

Извеждането му станало през нощта в неделя, на 28 август. Той обаче остава пациент на поморийския балнеохотел, установи репортерска проверка.

Стаята му е

непокътната,

целият му

багаж е там,

довериха осведомени.

“Аз лично не съм информиран къде и защо е заминал пациентът ни, но при нас режимът е свободен. Желязков може да напуска, да ходи на консултации и да се връща;, обясни пред “24 часа” главният лекар на балнеоцентъра д-р Стефан Шишков. Той вярва, че с подходящи процедури ще вдигне Димитър Желязков на крака.

“За мен той е пациент както всички останали. Елате да видите колко много хора лекуваме, имаме прекрасни условия и специалисти”, похвали се д-р Шишков. До събота процедурите на Желязков вървели без проблем.

Несебърският бос проявявал най-голямо старание и упоритост при подводната гимнастика. Често

слизал с

инвалидна

количка

до фоайето

на хотелския комплекс, но сам можел да извърви не повече от 3-4 крачки.

Понякога компания му правел бившият сикаджийски бос Пламен Дишков-Кела, който от няколко години живее в същия петзвезден хотел. Кела обитава цял етаж от луксозната сграда.

Желязков бе изписан от “Софиямед" и настанен в поморийския балнеохотел в края на август. Източници на “24 часа” разкриха, че той вече е бил разпитан от полицията в Несебър, която разследва престрелката в заведение 4you в Слънчев бряг на 8 юни. Конфликтът между групите на Очите и на Божо Кравата се разразил само няколко минути след като несебърският бос влязъл в ресторанта с пура в уста, бронежилетка и къси гащи.

Все още търсят Божо Кравата по обвинение за дрога

Божидар Кузманов-Божо Кравата, чиито хора стреляха по Димитър Желязков-Митьо Очите, все още се издирва. Той изчезна след престрелката по несебърския бос в Слънчев бряг. През юли - месец след стрелбата, четирима от хората на Кравата бяха обвинени за участие в група за разпространение на наркотици и рекет. Други четирима, сред които и Божо Кравата, все още не са открити.

Божидар Кузманов - Божо Кравата
Божидар Кузманов - Божо Кравата

Според прокуратурата Кравата бил лидер на група, която през лятото разпространявала дрога в Слънчев бряг, а през зимата - в Банско.

Бандата се занимавала с наркотици от май 2013 до юни 2016 г. Освен това хората на Кравата заплашвали туроперартори, като ги принуждавали да водят туристите в заведенията, стопанисвани от него.

Те карали таксиметровите шофьори в Банско да паркират пред заведенията им, като им взимали такса от 4000 лв. на сезон.