Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В зависимост от това, коя част на храносмилателния тракт е засегната, говорим за гастрит, язва, колит, болест на Крон, синдром на раздразнените черва, панкреатит, диария, запек. Списъкът не свършва до тук.

В повечето случаи, тези заболявания са хронични и епизодични, което ще рече, че при определени обстоятелства, състоянието може да се обостри, а след това да притихне. Винаги, обаче, когато е обострено, то предизвиква истинско страдание и дискомфорт за болния, а понякога налага хоспитализиране или домашно лечение, което нарушава обичайния ритъм на живот.

Лечението на болестите на храносмилателната система зависи най-вече от характера на заболяването. В общия случай се назначава специална хранителна диета, включваща продукти, съдържащи много витамини и минерали.

Лекове срещу заболявания на храносмилателната система могат да се потърсят и в народната медицина. Според народните лечители такива заболявания могат да бъдат не само овладени, но в много случаи и напълно излекувани с подходяща комбинация от четири билки: невен, жълт кантарион, кориандър и мента. Тайната се крие в свойствата на тези билки, които съчетани заедно повлияват терапията на над 90% от заболяванията на храносмилателната система.

Невенът е растението, което успешно се справя с чернодробни заболявания, язва на стомаха, възпаление на дебелото черво, колит, воднянка. Билката стимулира правилното функциониране на черния дроб и панкреаса, които са основни участници в процесите на разграждането на храна, с което улеснява правилното усвояване на хранителните вещества.

Жълтият кантарион помага при язвена болест и гастрит, болест на дванайсетопръстника. Всички стомашни неразположения и болести се повлияват добре от действието на жълтия кантарион, защото той успокоява симптомите и помага при рани и възпаления. Премахва киселини, газове, гадене, колики, лошо храносмилане, диария.

Ментата помага да се преодолее синдромът на нервния стомах. Чрез активиране на антиболковия канал в дебелото черво и успокояване на възпалителните процеси в храносмилателната система и болките в нея, ментата действа за диспепсията на стомаха и оздравителните процеси. Малко известен е и фактът, че ментата унищожава глисти и паразити, които в много случаи са причинители на сериозни заболявания.

Кориандърът подпомага функциите на храносмилателната система, стимулирайки перисталтиката на червата и успокояване на болката. Именно поради това се прилага с успех като средство за премахване на газовете в стомаха и при лениви черва, запек, болест на Крон.

За да разгърнат пълният си капацитет на полезност четирите билки, трябва да бъдат стриктно дозирани при комбинирането им. Това, за съжаление, в домашни условия е трудно постижимо и в много случай, дори неефективно.

Технологиите, използвани в съвременната фитотерапия позволят извличане на активните субстанции на тези растения по нетермичен водно – етанолов път. Този метод е най-ефективен, тъй като гарантира максимална концентрация, точна дозировка и запазване на качествата на извлеците за продължителен период от време.

Такъв е продуктът „Гастроксин“ – пърият в своя клас, разработен изцяло на билкова основа, с точно изчислени пропорции от активните фито нутриенти, гарантиращи пълно клетъчно усвояване и максимални резултати. „Гастроксин“ се препоръчва като съпътстваща терапия от специалистите при заболявания и неразположения на храносмилателната система, тъй като по естествен път подпомага правилното финкциониране на стомаха и червата, като поддържа в норма чревната микрофлора.

Бележка:

„За допълнителна информация за продукта „Гастроксин“, моля натиснете ТУК!„