Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Дима Максимова
СНИМКИ: Дима Максимова

Среднощният екшън във Велико Търново, при който бе отцепен района на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", бил акция на ГДБОП по линия на наркотици, казаха от МВР.

Задържани са няколко лица, но стрелба не е имало, твърдят от полицията. Служители на областната дирекция на МВР са оказвали пълно съдействие на антимафиотите, чиято специализирана операция продължава и днес, гласи официалната информация. Акцията в района на популярно местно заведение до болницата била за задържането на известния в ъндърграунда Айдън Юсеинов. Имало е обиски в дома и луксозния му джип Хамър. 

   

Според живеещи в района в петък вечерта е имало престрелка. Мълвата носи, че Айдън е открил огън срещу спецченгетата. Почти веднага с полицейски сирени на мястото на инцидента са пристигнали полицейски патрули. Движението на автомобили в отцепения район бе преустановено до късно през нощта, а минувачите се пренасочваха на десния тротоар от полицай с палка. 

       

По неофициална информация 45-годишният Айдън е арестуван. Той е криминално проявен и осъждан, за кражби, изнудване, хулиганство, шофиране без книжка. Преди по-малко от месец, местният бандит бе улучен при престрелка в офиса му в центъра на Велико Търново. Тогава по-сериозно пострада аверът му Карамфил Бижев, който бе откаран в София с два куршума във врата. 

  

Официалната версия бе, че криминално проявените близнаци Станчо и Илия Станчеви от Павликени, известни с прозвището си Червеите, влезли да крадат в офиса на Айдън. Били заварени вътре и открили огън. Те са в ареста докато тече разследването, а запознати смятат, че не става дума за кокошкарски обир, а за разчистване на сметки в подземния свят.

Айдън Юсеинов не бе пострадал сериозно и в последната седмица бе забелязван многократно зад волана на хамъра да преминава авно и демонстративно из центъра на Велико Търново.

Заради създалата се паника в петък вечерта, лично вътрешният министър Румяна Бъчварова се е обаждала, за да се информира за случващото се в старопрестолния град.