Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В речта си пред парламента миналата седмица френският президент Франсоа Оланд поиска някои конституционни промени. Една от тях е да се отнема френското гражданство на ислямистите, които се занимават с джихадизъм - дори и да са родени във Франция.
Време е и ние да станем скъперници с българското гражданство. Защо раздаваме така лесно паспортите на чужденци? В момента за българско гражданство подават молби децата и внуците на нашите сънародници, които преди 26 години се преселиха в Турция. Те са турски граждани, възпитани са в тамошния дух, не знаят нито дума български и повечето дори не са стъпвали в България. Паспортът им е нужен, за да пътуват свободно в Европа и да работят където си искат.
Но вече е ясно, че Турция едва ли ще бъде приета в ЕС. В момента Анкара силно натиска за безвизов режим. И това е малко вероятно, като се има предвид какъв вятър духа от Париж. Но дори да го получат, турците няма да могат свободно да се заселват и да работят в Западна Европа. Освен през
една тарикатска
задна вратичка -
българския паспорт
Лично аз нямам нищо против хората да си пътуват и да работят, но за нас това крие две опасности. Първо, ние си отглеждаме една все по-голяма и по-голяма задгранична популация, която е лоялна към чужда държава и няма никаква лоялност към България. Животът й изобщо не зависи от това, което става у нас. Но пък тя има всички граждански права, които имат и българите.
Една важна подробност е, че тези хора са възпитани в държава, където ислямът все повече се радикализира. Видяхме как стадионът в Истанбул освирка минутата мълчание в памет на жертвите в Париж. Това са автентичните нагласи на нашия съсед.
Ние всички скърбим за парижани, но на юг от нас явно футболните агитки се радват. А тези агитки, както знаем, са гневната душа на народа. Вярно, елитът им се държи и говори мултикултурно, но жените му, които преди 20 години бяха без пет минути европейки,
сега са на пет минути
от бурките
Те изхвърлиха късите поли, скриха деколтетата и си увиха вратлетата до ушите, забрадиха си косите до средата на челото, за да изпълняват повелята на пророка. Който е предал Богу дух през 632 година. Жена, която се носи така, не е съвместима със светската държава.
И второ, на Западна Европа и без това й е писнало от българи и румънци, които пристигат на тайфи, живеят мизерно, отнемат работните места и натискат заплатите надолу. Как да разберат французите кой е ром и кой е етнически българин? За тях сме все българи. Аха-аха, и наистина ще ни изгонят.
В същото време в Западна Европа излезе на мода ислямофобията. Дясната младеж тръгна да пали джамии. Не че одобрявам тази вандалщина, но
защо тъкмо малка и нежелана България да налива масло в огъня,
раздавайки десетки и дори стотици хиляди европейски паспорти на хора, които живеят извън Европейския съюз? Ако продължаваме в този дух, нищо чудно утре да ни отнемат безвизовото пътуване.
Вероятно и доста бойци в "Ислямска държава" са турци от български произход. Миналата година по мрежата вървеше клипче, на което едни джихадисти разграбваха сирийски дом, танцуваха кючек и говореха помежду си на български. Те със сигурност имат и български паспорти. И нищо не им пречи да тръгнат за Париж, Брюксел, Лондон.
А за какво им е това тескере и на десетките хиляди македонци, които изведнъж откриха българските си корени? И както ги откриват, така веднага ги закриват, след като получат заветния документ.
Националистите ни се радват - аха, признаха си българските корени! Остава да се присъединят към нас заедно с Охридското езеро!
Мили македонисти, ще видите вие Охридско езеро, когато Путин се ожени за дъщерята на Обама.

Нашата любов към македонците е несподелена. Те тъгуват за стара Югославия. Българският паспорт за тях е нещо като безплатната карта за метрото - возиш се, където си щеш.
Я опитайте да раздавате безплатни карти за метро на софийския площад "Възраждане", за да видите каква опашка ще се извие.
Забравихте ли, че групировката ОМО "Илинден" направи няколко опита да се намеси в българската политика и да предяви претенции за цяла Югозападна България? Раздайте български паспорти на 200-300 хиляди македонски граждани и ще видите, че ОМО ще стане неудържимо. Ами ако Македония, или каквото остане от нея,
след като се разведе
с албанските си територии,
се присъедини към Сърбия?
Според мен е крайно време да отменим двойното гражданство, което бе въведено от Филип Димитров през 1991 година.
Не знам кой тогава го подкокороса. Може би неговият коалиционен партньор Доган? Или някое посолство?
С годините този недалновиден ход започна да поражда все по-голяма и по-голяма опасност за националната сигурност на България.
В Европа някои държави разрешават двойно гражданство, други не - сред вторите са например Германия, Австрия, Холандия. В много страни има
"частично двойно гражданство"
и други форми на ограничено приобщаване. Например Варшава раздава така наречената "полска карта" на своите сънародници, които са граждани на държави от бившия Съветски съюз. За да я получат, те трябва да докажат произхода си и да знаят полски език. Тази карта им дава правото да влизат в Полша без виза, да работят и да получават безплатна медицинска помощ.
Нещо подобно има и в братска Турция. Техните сънародници, които са били принудени да се откажат от турското си гражданство, за да получат немско или австрийско, могат да си вземат "синя карта". Тя им дава правото да живеят и да работят в Турция, но не и да гласуват.
Нищо не пречи и ние да даваме на нашите сънародници с чуждо поданство
"българска карта"
С нея те ще могат да живеят и да работят у нас, но няма да могат да гласуват и да пътуват безвизово в други европейски страни. Както вървят нещата, Шенген така и ще си остане несбъдната мечта. Така любовта към България ще може да се осъществява само в България.
Както казах по-горе, на Запад и без това вече не ни посрещат с цветя и рози. Ако Великобритания реши на предстоящия си референдум да каже чао на Европейския съюз, вероятно е веднага ще пусне кепенците за нашите арбайтери. После ще я последват Холандия, Франция и така нататък. Досега те се отвращаваха от ромите, но вече много се плашат и от мюсюлманите, защото махалото на мултикултурализма тръгна в обратната посока.
Защо да не заменим двойното гражданство с "българска карта"? Тогава нашите задгранични сънародници ще могат да си идват тук, да купуват жилища, да работят. Ако искат, ще си възстановят и българското гражданство - стига да се откажат от чуждото.