Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Българите сме №1" - с тази категорична заявка и с единствената мисъл за победа 25-годишният Иван Георгиев се готви усилено да разбие зверската конкуренция на световното първенство по фитнес в Будапеща, Унгария, между 13 и 16 ноември.
Преди няколко седмици той спечели първото място в катерогията "Мъже физик над 178 см" на държавното първенство по културизъм, класически културизъм и фитнес за мъже. Победата го изпрати директно да мери сили с шампиони от цял свят.
Изваяният пловдивчанин вече е разпределил много стриктно времето си между кухнята и залата, като наред със суровия си хранителен и тренировъчен режим се отдава всекидневно на медитация и мотивиращи четива. Така поддържа не само тялото, но също ума и духа си през цялото време, защото желязната психика е най-важната движеща сила у човека.
"Привърженик съм на високоинтензивните тренировки. Обожавам методиката, включваща суперсерии и дропсерии, които зареждат с невероятна енергия. Мускулите се изпълват с кръв и така се напомпвам, че сякаш кожата ми ще се пръсне.
Пристрастен съм към това чувство", признава пред "168 часа" шампионът.
От съвсем рано Георгиев е активен спортист и още 15-годишен се запалва по идеята човек да моделира тялото си като скулптура. Тогава е състезател по баскетбол в мъжкия отбор на "Академик" (Пловдив). Няколко години по-късно му се налага да се сбогува с професионалната игра и така се отдава изцяло на фитнеса.
"И до ден днешен много често сънувам, че играя мачове и правя забивки.
Баскетболът е незабравима и специална част от моя живот
Този спорт разви характера и дисциплината ми. По стечениe на обстоятелствата ми се наложи да се простя с играта под коша. Претърпях две операции на едното коляно и година след това стана ясно, че имам дископатия на два прешлена. Баскетболът е много динамичен спорт и нямашe как да продължа да бъда на паркета редом до професионалистите. 10 години от живота ми обаче са все още там. С времето все по-рядко играя, защото тялото ми работи на други обороти и баскетът обърква режима ми", споделя Иван.
Той работи като фитнес инструктор и е маниак в работата със своите клиенти в залата, защото иска да им помага не само да изглеждат добре, но най-вече да вярват в себе си. Сред своите приятели, познати и фенове Георгиев е известен с неизчерпаемия си позитивизъм.
"Всички ме свързват с мотото "Животът е красив". Единственото, което може да ме ядоса и провокира гнева ми, са слабите хора. Тези, които винаги се оплакват, критикуват всеки и всичко и не полагат никакви усилия да променят себе си и света около тях.
Самият аз приемам всяко свое поражение като урок и просто поредното трудно стъпало от стълбицата към успеха. Истинският спортист по сърце трябва да умее да приема загубата, да си взема поуките от нея и да се изправи по-силен от всякога. Провалите също са дар, който ни учи да ценим победите", сигурен е сексапилният пловдивчанин.
Иван, който е носител и на титлата "Мистър НСА 2014", не отрича, че като поддръжник на перфектния външен вид е суетен. Според него обаче днес вече няма хора, които да не робуват на този грях.
Фитнес инструкторът не страда от липса на внимание, а се радва на прекомерно такова, което много често е демонстрирано от страна и на двата пола.
"Отдавна спрях да се вълнувам от интереса към себе си и да ми прави впечатление как и мъже, и жени искат да си опитат късмета. Старая се само да показвам ясно, че нямам абсолютно никакво влечение към своя пол.
Иначе вниманието към мен расте постоянно и с доста бързи темпове най-вече покрай професионалните ми успехи. Радвам се, че хората уважават труда ми", обяснява спортистът.
Най-много неприлични предложения Георгиев е получавал по времето, когато работи като охрана на нощен клуб в САЩ.
За радост на всички жени, днес Иван е със статут на ерген. За да го впечатли една представителка на нежния пол обаче трябва да притежава и красота, и интелект.
"За мен е важно жената да е хубава, поддържана, но на първо място умна и целенасочена. Мразя материалистките и така наречените златотърсачки.
За мен най-висшата форма на интелект е човечността", категоричен е Мистър НСА 2014.
Горещият фитнес гуру също така разбива на пух и прах мита, че напомпаните красавци са немощни любовници. Всъщност той разяснява, че определени упражнения в различни комбинации с правилен хранителен режим драстично увеличават нивото на тестостерон в тялото, вдигат либидото и превръщат мъжа в истински звяр в леглото.
С ръка на сърцето Георгиев признава и че никога не е използвал силата си, за да се разправи "по мъжки" с когото и да било.
"През живота си не съм участвал в голям бой Случвало се е в краен случай да ударя на някого един-два шамара, но дотам", отсича пловдивчанинът.
Той посвети своето 1-во място на държавното първенство на своя баща, който го подкрепил пламенно в неговата подготовка.
"Татко има същия хъс като мен и беше крайно емоционален през цялото време, като по един особен начин ми показа, че ме обича и държи на мен. Майка ми пък е моят духовен спътик в живота и без нея не бих преодолял много от препятствията по пътя си. Благодарен съм и на двамата си родители за подкрепата по време на подготовката ми, колкото и луди да им изглеждаха в началото всичките ми лишения, глад и странни диети", признателен е Георгиев.
Като един истински шампион той никога не би изрекъл нито на глас, нито дори наум пред себе си, че изпитва слабост дори в най-трудните моменти и кризи. Защото това противоречи на неговата философия за живота. Само ще стисне зъби, ще се усмихне на тежкото предизвикателство и ще го преодолее.
Защото за него има само една истина и тя е: "Ние сме такива, каквито са нашите мисли."
ПРЕД КАМЕРАТА: Георгиев участва в снимките на филма Section Zero.
ПРЕД КАМЕРАТА: Георгиев участва в снимките на филма Section Zero.