Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Едва ли са много тези, които знаят какво е чувството техният идол да се превърне във фен на самите тях. Как се впечатлява звезда от световна величина като Риана знае най-добре 19-годишният Любомир Дочев.
Младият художник успя да спечели като свой последовател в инстаграм барбадоската изпълнителка, като я покори със своите рисунки на самата нея, които качва в социалната мрежа.
Неговата тайна е в упоритото и системно следване на най-старото правило: "Дай, за да получиш". Дочев предлага своя талант, който притежава в излишък, като тепърва в замяна ще получава слава за него. Той обича да рисува много от популярните красавици днес.
"Риана винаги е била и ще бъде моя муза. Чувството твоят кумир да хареса работата ти е страхотно. Не е тайна, че главно рисувам известни личности с уникална външност и стил. Хора, които се отличават от тълпата и вдъхновяват другите да бъдат себе си,
като им показват, че мечтите са въпрос на упоритост", споделя пред "168 часа" Дочев.
Освен Риана моливът на Любомир изкусно изобразява и образите на Кара Делевин, Зендея и модели като Джиджи Хадид, Кендал и Кайли Дженър.
Българинът е самороден талант. Рисува от малък, като първите му рисунки са вдъхновени от героите на Дисни, които биват пресъздадени от него по различен начин.
"Никога не съм искал да посещавам уроци по рисуване. Смятам, че когато носиш таланта в себе си и го развиваш с желание, практиката е единственото, което ти и е необходимо, за да постигнеш успех", атегоричен е Любомир.
Той много често използва за свое ефектно платно картонените чаши от "Старбъкс".
"Бях виждал изображения върху картонени чаши, но не и портрети на хора, затова реших да опитам. Времето за изработката на всяка рисунка зависи от нейната детайлност. Може да отнеме както 30 минути, така и една седмица.
Освен от хора се вдъхновявам и от природата. За мен е удоволствие да рисувам морски пейзажи, както и цветя", обяснява Дочев.
По неговите думи не е наследил своето влечение към изкуството от някого от своето семейство, което го подкрепя много в стремежа да сбъдне мечтите си, следвайки своето призвание. "Радвам се, че родителите ми ме окуражават да продължавам да творя. Много бих желал да превърна своето хоби в професия и да работя с много креативни личности и брандове.
Надявам се в бъдеще звездите, които рисувам да се заинтересуват още повече от мен. Досега не съм открил у себе си други таланти, но без съмнение се чувствам достатъчно щастлив от този, с който разполагам", признава художникът.

Риана е музата на младия творец.
Риана е музата на младия творец.
Кендал Дженър
Кендал Дженър
Кара Делевин
Кара Делевин