Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимки: ГЕРБ
Снимки: ГЕРБ

В сградата на емблематичното читалище "Надежда", където е била клетвата на цар Фердинанд и са заседавали няколко Велики народни събрания ГЕРБ представи официално кандидатите за кмет,общински съветници и кметове на населени места във Велико Търново. Стилното събитие в залата на едно от най-старите читалища у нас събра елита на града.Да подкрепят кандидатите от ГЕРБ дойдоха световният рекордьор по хвърляне на копие Антоанета Селенска и бронзовите медалисти от Световното първенство по футбол САЩ'94 Трифон Иванов и Бончо Генчев.

"На фасадата на тази историческа сграда пише "Съединението прави силата", избрали сме я неслучайно, за да отворим символично една нова страница в историята на Велико Търново", обърна се към стотиците гости кандидатът за кмет Даниел Панов. Той изказа благодарност към семейството си, за това, че през последните четири години, са го подкрепяли и са били до него. После се извини на съпругата си и на двамата си сина за безбройните пропуснати моменти с тях. "Смятам, че всичко това, което правим, е за нашето бъдеще и за нашите деца", заяви Даниел Панов.

Той представи пълна листа от 37 имена за съветници. В нея са включени знакови за града имена - икономисти, юристи, мениджъри, директори на училища, уважавани университетски преподаватели, лекари и ярки представители на артистичните среди. Водач на листата е Даниел Панов. Втори е предприемачът и бивш председател на Общински съвет - Николай Ашиков. В нея има 11 дами и представители на младежкия ГЕРБ.

"Тези хора имат много богата биография, много професионални успехи, хора с голяма популярност. На базата на отличната си професионална и обществена дейност са завоювали много победи за Велико Търново. Желая много победи, много хъс. Нека водим толерантна и позитивна кампания. Досега не сме влизали във войни. Като офицер от българската армия, мога да кажа, че войните трябва да се предотвратяват. Моят екип действително са хора професионалисти, хора, дали частица за този град, за неговото развитие и смятам, че имат ресурса да дадат още повече, ако влязат в управлението", каза Панов под овациите на множеството.

Снимки: ГЕРБ
Снимки: ГЕРБ

Той призова съветниците да водят толетарнтна, позитивна и добронамерена кампания.

"За мен най-важното е било работа, работа, работа. Да виждам плодовете на труда си, това винаги ми е доставяло удоволствие, а резултатите са видими", каза Панов.

"Знам, че някой от вас имат различни убеждения, други са членували в други организации, но за да се кандидатирам за кмет през 2011 година, аз избрах да бъда от този отбор - от ГЕРБ", каза Панов. Той сподели, че спрените европейски проекти и програми за 1.3 години при предишното управление са създали много трудности за общините в България. "Всички общини и местната власт в България имахме застой, но благодарение на това правителство Велико Търново има голям ресурс да кандидатства за финансиране по много програми. В момента най-лесното нещо е да седнеш на готово на един затоплен стол, защото всичко за този период до 2020 г. е начертано и се знае как ще се развива Велико Търново, какви ремонти и проекти ще бъдат направени с европейските средства. Европейските средства са най-достъпни до местната власт и с тях ние можем да преобразявам нашите градове. Ние доказахме, че можем да работим, направихме много неща, но има какво още да се направи", заяви Даниел Панов като пожела успех на всички кандидати.

Зад силната му кандидатура застанаха "Български социалдемократи", "Български демократичен център", "българска демократична общност", "Зелената партия" и ББЦ.

Концертната програма на ГЕРБ продължи с изпълнения на Фолклорна формация "Чинари" и известната българска народна певица Янка Рупкина.