Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От съботното утро, та до здрач организиран празник от гражданско обединение "Единни за промяна" на градския колодрум във Видин предложи различни състезания и много игри за малки и големи - конкурс за детска рисунка на асфалт, "Мамалига компетишън", мини футболен турнир, футбол за мъже, детска олимпиада и състезание за най-вкусен домашен сладкиш.

"Идеята на състезанията е да направим заедно нещо хубаво, всички. Млади и стари, малки и големи, всички, които вярват, че Видин може да стане хубаво място за живеене. Радват ме усмихнатите детски личица, стопления поглед на нашите баби и дядовци, ентусиазма на майките и татковците. За днешния празник всеки бе положил някакво усилие и всички бяхме възнаградени", обясни кандидатът за кмет на община Видин Росица Кирова.

Безспорно най-оспорваното състезание бе турнира по футбол за мъже. Регламентът бе в съответствие с новите правила на ФИФА, УЕФА, спортната академия на Тринидад и Тобаго и Председателя на федерация ЕДИННИ в спорта и живота... Отборите, които бяха допуснати до участие се състояха от майки и бащи. Но не съвсем. Бащите бяха подложени на тест за синхрон и устременост и всъщност бяха в особен формат. Превързани с ластични бинтове ляв крак/десен крак и лява ръка/дясна ръка, татковците се оказаха с по три крака на терена. Трибуните ликуваха. Оспорваната среща бе решена след края на второто полувреме с дузпи. Изводът бе ясен - трябва да се научим да правим всичко заедно и в синхрон, и тогава всички ще са щастливи.

По-късно мега рап цунами удари видинчани, когато на сцената Спенс и ударна група видински артисти пяха единно за промяна. Рапърите, родом от крайдунавския град, О.С.G, Християн Христов - IMP, заедно с китариста Божидар Божков се завърнаха във Видин, за да забият за феновете и своите съграждани. Стотици млади хора приветстваха своите приятели.

Общоградският празник завърши с послание. Послание към всички от България и извън пределите й. Видин запламтя в полета на стотици фенери. "За да ни видят. За да си спомнят за нашето райско кътче. За да покажем на всички другото лице на Видин и да изпратим послание", възкликна кандидатът за кмет Росица Кирова.

При залез слънце, когато стотиците светещи фенери полетяха в небето над Видин, с тях полетяха и хиляди пожелания от събралото се множество. След края на програмата при брега на река Дунав хората отправиха отново своето послание със стотици плаващи, светещи водни цветя. Реката оживя пред очите на видинчани. Красива и могъща водата понесе посланията на гражданско обединение "Единни за промяна". Лицата на присъстващите бяха озарени от желанието за дълго чакана промяна.