Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кучето Чарли се появи във фейсбук в прегръдката на Бойко Борисов и народът пак се разцепи на две. Едни пишат в нета: "Блазе му на това куче", а други - "Горкото псе!" Има и зловредни кибици, които се отнасят към събитието иронически.
Озадачен как трябва да се тълкува този пиар, се обадих на моя стар познат Душко Панчев - шеф на АКС (агенцията за комуникационни стратегии) "Фламинго". Преди години той работеше като репортер, а после като частен детектив. Тогава се научи да използва кучета следотърсачи. Един ден чичото на жена му стана зам. -министър и аутсорсна пиара на племенничката си. А тя регистрира фирмата на името на своя мъж, за да прикрие следите. После се разведоха, но фирмата остана за него, а жена му се върна към зъболекарската си практика.
"Кучето е най-добрият пиар на политика - започна Душко. Обаче най-мразя аматьорските изпълнения. А нашият премиер постоянно прави гафове с кучетата."
„Значи и снимката с Чарли е гаф?"
"Естествено. Кавказкият вълкодав не е някакъв весел домашен любимец, а кръвожаден звяр. Не буди симпатии, а страх. Освен това,
къде е трогателният
сюжет?
Ако премиерът бе наел опитна фирма, като например АКС "Фламинго", знаеш ли каква фабула щяхме да му спретнем? Например, че кучето Чарли току-що е спасило 6-годишно момиче от удавяне. Имаме 6 готови деца удавници на разположение, всичките ги учим да плуват."
"Но нали Бойко успешно използва кучето в голямата дипломация. Подари на Путин малко каракачанче. После едно руско дете го нарече Бъфи и това укрепи братската дружба."
"А защо не подари каракачанче и на Обама? Или на Меркел? Едва ли ще допуснат в дома си куче като на Путин. А и символите на братската дружба вече са в немилост. В един сайт прочетох, че след провала на "Южен поток" Путин изпратил Бъфи в Магадан с комсомолско поръчение да тегли шейните на чукчите."
"Ужас! Щом го пише в сайт, значи е истина. А какви други аматьорски грешки прави Бойко с кучетата?"
"Една ли е, две ли са. Първо, всичките му кучета са все овчарки и вълкодави, големи и опасни по природа. Това плаши хората. Политикът трябва да се снима само с весели, игриви и средни на ръст кучета. Например кокер шпаньоли, фокстериери, дакели, шотландски териери. Това са кучета, които всеки иска да погали. Или да хвърли пръчка, за да я гонят."
„Защо не пекинезче или от онези сладки пинчерчета?"
"Не става, Сидеров веднага ще го обяви за гей. Той само това чака. Нали знаете, че
кучето отразява нрава на стопанина си
Дамско куче - женчо стопанин. Значи може и по-едри, но добродушни и игриви кучета, като например голдън ритрийвъри, колита, лабрадори и така нататък. Това са все породи, които обичат да играят с децата, утвърждават семейните ценности."
"За колитата не съм сигурен, прекалено са интелигентни за българската политика."
"Добра забележка. Но много важно е да не те виждат с ротвайлери, питбули или не дай си Боже булдози с физиономия като на Чърчил, който наклеветил българите, че не се къпят."
„Това е само слух, няма доказателства."
"Нашата фирма може да събере доказателства. Но освен в нрава на Чърчил проблемът е и в думите, в посланията. Те трябва да са перфектни. Бойко постоянно говори извън сценария, без да се замисли.
Спомняте ли си, когато каза да дадат една пържола на кучето, което откри къде е заровено едно изчезнало момиче от Перник? Опозицията веднага гракна, че това показвало неуважение към човешката трагедия.

Целият анализ четете в новия брой на в. "168 часа".