Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Милионерите във властта не увеличават богатството си в сравнение с октомври, когато встъпиха в длъжност. Това установи проверка на "168 часа", след като излязоха данните за техните доходи, обявени пред Сметната палата.
Изключение от правилото е само евродепутатът Николай Бареков, чието благосъстояние се подобрява, съдейки по разликата между декларацията му при встъпването му в длъжност през май 2014 г. и подадената през тази година. Сумирайки получените средства, както и раздадените заеми от него и жената, с която живее - Мария Календерска, се получава доста добро състояние като за България. В графата "доходи извън тези на заеманата длъжност през предходната календарна година" новият политик е заявил, че има 3,9 млн. лв.
Пред "168 часа" той обясни, че става дума за получено възнаграждение преди март 2014 г.
"Декларирал съм всичко, което съм взел, преди да стана политик. През ІІІ миналата година прекратих трудово-правните си отношения. Но не става въпрос, че съм взел тези пари само за три месеца, а през цялото време, когато съм работил. Част от тях може да са от 2010 г.
Имало е движение по тези сметки, затова съм ги обявил. Бил съм съвестен при попълването на декларацията", заяви Николай Бареков пред "168 часа". Освен това жена му Мария Календерска има вземания за над 1,2 млн. лв., а той е декларирал три разпореждания с вземания от фирми - "Ковър Груп", "Инвестиция БГ" и "Империя" ГМБХ. Според пресцентъра на "България без цензура" Календерска е взела заем, а не го е дала. При предишната си декларация от 1 юли 2014 г. Бареков показа, че има доста по-скромната сума от 2,66 млн. лв. в банки в България. През миналата година евродепутатът е продал половин 150-квадратов апартамент за 9900 лв.
Също срещу толкова се е освободил от половин паркомясто. На въпрос къде има жилища на такава стойност в София, лидерът на "България без цензура" отговори:
"Не мога ли да продам апартамент на жена ми и на сина ми? Развел съм се и целия ми дял от имуществото, придобито по време на брака, съм продал и прехвърлил на бившата ми съпруга и на сина ми по данъчна оценка.

Как близък на уволнения от ДКЕВР Ангел Семерджиев е любителят на 10 кредитни карти за 200 хил. лв. Заместник-министърът му взел хонорар от фирмата на баща си, а жена му - заем от своята асоциация, четете в новия брой на в. "168 часа".