Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Спря ми сърцето, когато разбрах, че пак са откраднати химически тоалетни от магистрала “Тракия”. Крадците на химически тоалетни явно не си дават сметка, че това, което правят, е жестоко престъпление.
Да, те не убиват, не раняват, но лишават и отнемат на хиляди българи и чужденци, пътуващи по магистралата, правото да задоволят една от най-съкровените за всеки човек нужди.
Тази тема с кражбата на тоалетни ми е любима
Още преди време, когато първата беше открадната, от страниците на вестник “168 часа” призовах органите на реда да вложат всичките си усилия за откриването на прелъстителите на нужника. И не за друго, а защото със сигурност за всеки би било любопитно да разбере и научи нещо повече за живота на тези хора.
Както днес се казва - малко инфо. Защото да откраднеш пълна тоалетна е нещо, което граничи с фантазията и сюрреализма. То е абсурд в абсурда. Сълза в края на усмивката. Това си е исторически акт.
Такова нещо сто процента
не се е случвало никъде
на земното кълбо
Но ето че тук, в пределите на България, то се повтаря, превръща се в нещо нормално и естествено. И вече свикваме с него. Започва постепенно да не ни прави никакво впечатление. На мен обаче продължава да ми е адски интересно какво точно се случва с пълните “две нули", след като бъдат откраднати. Къде ги носят, как после ги дезинфекцират. Изобщо правят ли го? Слагат си ги на двора или вътре в къщите си?
Въобще каква е съдбата на откраднатия материал? Претопява ли се в нещо, препродава ли се? Изкарва се зад граница ли? Как върви на черно една химическа тоалетна? И докато тези хора не бъдат заловени, отговорите ще висят във въздуха.
Прави ми обаче сериозно впечатление, че се крадат тоалетни единствено от магистрала “Тракия”, а не от други места. И влизам във фантазия: това може да са робинхудовци, които искат да отмъстят на всички, запътили се към морето да отдъхнат, да си починат в някой олинклузив хотел сред омаята на вълните и пяната на сутрешния бриз.
Това може да е просто бунт на бедните срещу богатите. На хората без пари срещу тези, които ядат черни хайвери на някоя яхта например и поливат с шампанско раменете на бутикови мадами.
И какво по-страшно отмъщение от това
баровецът, които пътува към морския бряг, да има необходимост да задоволи
 една чисто човешка нужда, защото и него майка го е раждала, и в един момент да види, че тоалетната я няма. Че тя безвъзвратно е изчезнала.
Повече от сигурно е, че на този баровец цялата му почивка вече няма да е същата. Че само като се сети как е пътувал, как се е стискал, как се е потил, как се е излагал пред гаджето на съседната седалка, черният хайвер ще му заседне. И както се казва, ще му се спукат гумите на яхтата.
 Тази версия може да граничи с приказното, но си мисля, че органите на реда не трябва да я изключват по никакъв начин.
Макар че тук не става дума за криминален акт, а по-скоро за политически и социален. Втората ми версия е малко по-проста, но си мисля, че и тя не е за пренебрегване. Може да са някакви
хора маниаци, чиято мечта е да станат известни
Да им разхвърлят физиономиите по световните агенции и телевизионни канали. Познавам такива хора, готови са на всичко. Биха издоили слон или жираф само и само да ги видят и да чуят имената им отвъд Калотина.
Ако тази версия е достоверна. Те само чакат да ги хванат на местопрестъплението, молят се за това от сутрин до здрач. Но явно засега не се получава. А и няма как всяка химическа тоалетна да бъде наблюдавана от полиция. Това ще дойде малко в повече на данъкоплатеца. И изобщо на държавността.
Сигурно има и трета, четвърта и пета версия, но аз категорично залагам на тези. Смятам ги за най-реалистични и възможни. И че са някаква насока за разследването и залавянето на прелъстителите на пълни нужници.